Don Diego de le Vega (Anthony Hopkins), a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát Alta California vaskezű kormányzója, Don Rafael Montero (Stuart Wilson) és a spanyol uralom ellen. Egy suhintás az acélpengével, egy nagy Z betű: s már mindenki tudja, Zorro járt itt, hogy oltalmazza a gyengéket és kiszolgáltatottakat, és bosszút álljon az elszenvedett igazságtalanságokért.

A ZORRO ÁLARCA a jól ismert, kalandos-romantikus történet legújabb feldolgozása a spanyol elnyomás ellen lázadó Mexikóról és egy titokzatos hősről. Régivágású sztori szerelemről és becsületről, veszteségről és győzelemről; ugyanakkor jókedvű, csúfondáros mese arról, hogyan lesz elegáns hős egy bárdolatlan útonállóból, aki csak annyit tud a kardról, hogy hegyét az ellenség mellébe kell döfni.

A legyőzhetetlen, sebezhetetlen hős jelmeze az új feldolgozásban hús-vér embert takar, akit a kormányzó végül mégis sarokba szorít, és megfoszt mindattól, amiért él: a családjától és a szabadságtól. Megöli feleségét, magához veszi kislányát, őt magát pedig börtönbe záratja. Mire húsz év múltán sikerül megszöknie, már túl öreg ahhoz, hogy a legendás Zorro-álarcot újra felöltse. Pedig az elnyomás kegyetlenebb, mint valaha, s a kormányzó minden eddiginél sötétebb terveket forgat a fejében. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, Alejandro Murietát (Antonio Banderas), akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után örökébe léphessen…

Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Stuart Wilson és Matt Letscher játsszák a főszerepet a Zorro álarcában, amelynek forgatókönyvét Ted Elliott, Terry Rossio és Randall Johnson története alapján John Eskow, Ted Elliott és Terry Rossio írta. Executive producerek: Steven Spielberg, Walter Parkes, és Laurie MacDonald. A filmet Martin Campbell rendezte, a producer Doug Claybourne és David Foster volt. A Zorro álarca az Amblin Entertainment és a TriStar Pictures közös produkciójában készült.

iclogo2.GIF (1001 bytes)
© 1998 Columbia TriStar Interactive.
All Rights Reserve